Referat fra B-landskamp i fotball Danmark - Norge 9. september 2006

 

Etter flere møter med danskene de siste årene, har nordmennene blitt noe seiersvante. Det var derfor varslet at vi ville møte et seiershungrig dansk lag på Tingbjerg Idrætspark i København denne lørdagen i september. Forrige møte med danskene endte 3-1 i norsk favør i Skien i 2004.

 

 

                 
Foran fra venstre: Baard Granum, Geir Skarstein, Kenneth Aschehoug, Geir Hansen, Dag Frode Olsen, Roy Sundsby-Hansen
Bak fra høyre: Helge Skårdal, Frank Borge (også avbildet til høyre), Pål Hansen, Atle Hansen, Dag Tore Gudim, Geir F. Olsen, Stig Hauge (Foto: Tony Kim Andersen, DJF)

 

 

Danskene stilte som de pleier med sitt beste klubblag for året, mens Norge hadde som alltid med nasjonslaget. Norge hadde problemer med å stille fullt lag denne gangen. I tillegg måtte to mann ut med strekkskader under oppvarmingen og rett etter avspark. Resultatet av det ble ti mann på banen. Kampen startet riktignok bra fra norsk side, men det varte dessverre litt for kort.

 

Resultatet ble til sist 5-2 i dansk favør, med norske mål av Geir Skarstein (i 1. omgang) og Frank Borge (2. omgang). Frank ble også æret som beste spiller på det norske laget.

 

Danskene hadde laget et flott opplegg for oss. Vi ble innkvartert på Absalon hotell rett ved Hovedbanegården. I tillegg ble vi møtt på Kastrup av Tony Kim Andersen som er fotballutvalgsleder i DJF (det Danske fritidsrådet). Vi ble traktert med flott lunsj ved det nyrenoverte Halmtorvet før avreisen til Tingbjerg Idrætspark. Etter kampen fikk laget forfriskninger før 3-retters bankettmiddag. Været var i tillegg godt så vi var heldig med arrangementet.

 

 

 

 

 

Ingeborg Gihle

NJIF, 27.09.2006